Avocado: gezonde vetten bij het afvallen

Avocado: gezonde vetten bij het afvallen

Avocado is dat gezond? Het is een vraag die mij vaak wordt gesteld. Deze groene vrucht is in Nederland bezig aan een opkomst, en dat is niet zonder reden. Avocado is namelijk inderdaad erg gezond. Van zichzelf smaakt de vrucht misschien een beetje flauw, maar met een aantal kruiden of zelfs alleen peper is het een heerlijke gezonde keuze. In dit artikel wil ik jullie graag vertellen waarom ook jij wekelijks een avocado op het boodschappenlijstje zou moeten zetten.

Waarom is avocado gezond?

Vet. Bij veel mensen roept dat woord negatieve gedachten op. Daar word je toch dik van? Als je mijn overige artikelen hebt gelezen dan weet je ondertussen dat mensen niet dik worden door vet, maar door koolhydraten. Natuurlijk is te veel vet niet gezond, (het verhoogt de kans op hart- en vaatziekten) , maar zeker de goede vetten uit een avocado zijn meer dan welkom in ons lichaam.

Avocado’s bevatten gezonde vetten in de vorm van enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetten verminderen de kans op diabetes, helpen je cholesterolniveau op pijl te houden en houden je hart gezond.

Daarnaast zitten in een avocado veel vezels. Deze vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking. Het spijsverteringsstelsel wordt hierdoor ook extra gestimuleerd, en je zult sneller een vol gevoel hebben. Avocado’s bevatten ook nog eens veel eiwitten. Alle 18 essentiële aminozuren zijn aanwezig in het groene vruchtvlees! Tot slot zitten de avocado’s vol met kalium, dat een gunstig effect heeft op de bloeddruk.

Avocado recepten

Avocado is dus gezond, maar hoe kun je het dan eten? Op internet zijn talloze recepten  te vinden waarin deze gezonde vrucht verwerkt zit. Zelf eet ik het altijd graag door mijn salade bij het avondeten. Heerlijke wat komkommer, rauwkost, cashewnoten, olijfolie en avocado. Lekker vers en zonder additieven. Je kunt het natuurlijk ook op brood doen, lekker met wat peper. Wat dacht je overigens van een heerlijke avocado smoothie na een workout? Of een guacamole waar je knapperige worteltjes in kan dippen? Je ziet het, er zijn genoeg manieren om een avocado in je voedingspatroon te verwerken.

Conclusie

Avocado’s zijn heerlijk en gezond! Ook sporters en mensen die willen afvallen zullen zeker baat hebben bij het eten van deze Mexicaanse vrucht. Je kunt avocado’s het beste eetrijp in de supermarkt kopen, dan kun je ze gelijk eten. Rijpe avocado’s wel even in de koelkast bewaren zodat deze niet verder doorrijpen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *