Koolhydraatarme spaghetti van courgette

Koolhydraatarme spaghetti van courgette

Koolhydraatarme spaghetti, sinds ik het ontdekt heb eet ik het meerdere keren per maand. De meeste mensen vinden pasta erg lekker, maar weten ook dat pasta veel koolhydraten bevat. Wie graag wilt afvallen zou dus eigenlijk zo min mogelijk pasta moeten eten. Zelf vond ik dit best lastig, omdat ik het heerlijk vond om versgemaakte spaghetti te eten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief, en dat heb ik gevonden: koolhydraatarme spaghetti van courgette!

Koolhydraatarme spaghetti maken

Ja je hoort het goed, spaghetti van courgette. Het is ontzettend eenvoudig te maken, je vervangt de traditionele spaghettislierten door slierten van courgette. Deze slierten kun je gemakkelijk snijden met een julienne schiller.

Vervolgens maak je de koolhydraatarme spaghetti natuurlijk af met een zelfgemaakt sausje. We willen immers niet de e-nummers en additieven binnenkrijgen die in de kant en klare zakjes te vinden zijn. Onderstaand recept gaat uit van gehaktballen, maar je kunt dit natuurlijk ook vervangen door (kip)gehakt.

Recept

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • 400 gram runder- of kipgehakt
  • 2 gesnipperde rode uien
  • 10 gram verse munt, fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • kokosvet
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

Verhit een hapjespan met wat kokosolie en bak hierin één ui glazig. Voeg de knoflook en tomatenblokjes toe en breng zachtjes aan de kook. Laat dit op laag vuur wat indikken.

Voor het maken van de gehaktballen meng je in een schaal het gehakt met 1 gesnipperde ui, munt, zout, knoflook en komijn. Verdeel het gehaktmengsel in kleine balletjes. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballen bruin. Voeg de gehaktballen toe aan de ingedikte tomatensaus en schep alles goed door, laat dit geheel nog enkele minuten doorgaren.

Snijd de courgette met behulp van een julienne schiller. Het binnenste gedeelte is vaak erg lastig om in slierten te snijden, deze kun je het beste in blokjes snijden en bij de saus toevoegen. Doe wat olijfolie in een pan en wok de courgette een paar minuten.

Serveer de courgette spaghetti met de saus en eventueel een salade.

Conclusie

Vanaf nu kan ook jij koolhydraatarme spaghetti maken. Ik ben benieuwd naar jullie reacties en bevindingen! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *