Gezonde sport snacks

Gezonde sport snacks

Als je veel aan krachttraining doet is het belangrijk je lichaam te voorzien van voldoende brandstof. Je kunt dit doen door regelmatig wat te eten. Wij hebben een aantal tussendoortjes op een rij gezet die je kunt gebruiken om het lichaam na een intensieve workout weer aan te vullen.

Tijdens het sporten is het natuurlijk belangrijk genoeg water te blijven drinken, maar je lichaam haalt hier geen energie uit. Energie wordt voornamelijk uit je voeding gehaald, de koolhydraten. Een grote maaltijd vlak voor het sporten is geen goed idee, het voedsel kan dan niet verteerd worden. Als je verspreid over de dag genoeg en gezond eet dan heb je genoeg energie om tijdens het sporten te verbruiken. Alleen mensen die langer dan anderhalf uur achter elkaar sporten, zoals marathonlopers, zijn gebaat bij extra aanvulling tijdens het sporten.

Wel is het verstandig na het sporten je lichaam weer aan te vullen door genoeg te drinken en te eten. Ook als je wilt afvallen blijft het verstandig toch ook wat te eten.  Vooral de combinatie van koolhydraat- en eiwitrijk voedsel zorgt ervoor dat de spieren sneller herstellen. Neem daarom bijvoorbeeld vruchtenkwark na het trainen.

Heb je overdag of ’s avonds trek in wat lekkers? Wij hebben vijf verantwoorde en gezonde sport snacks voor je op een rij gezet. Probeer ze eens uit, en laat die zak chips lekker gesloten.

1. Worteltjes met humus
Zin in zoute chips of crackers? Knapperige wortel en hartige hummus kunnen net zo lekker zijn! Het levert meer energie dan chips, en is rijk aan vezels. En het beste van alles, er zitten minder calorieën in!

2. Appel met pindakaas
Natuurlijk een appel is gezond, dat weten we allemaal. Maar je kunt deze snack net iets lekkerder maken met een beetje pindakaas. Smeer wat pindakaas op de partjes van een appel en je hebt een verantwoord tussendoortje. Je zult verrast zijn door de zoete, knapperige combinatie.

3. Volkoren cracker met 30+ kaas
Om de trek te stillen mag je best af en toe een volkoren cracker nemen. Beleg hem bijvoorbeeld met 30+ kaas. Als je de cracker opdeelt in kleine stukjes kun je hem ook vervangen als borrelhapje.

4. Amandelen
Amandelen bevatten veel vitamine E, wat een sterke antioxidante werking heeft en beschading aan de cellen voorkomt. Een handjevol amandelen kan erg lekker zijn om tussendoor te eten. Kauw er goed op en geniet ervan!

5. Popcorn
Popcorn is een van de gezondere snacks. Eet twee handen gezouten popcorn als je zin in iets lekkers hebt! Per hand bevat het ongeveer 25 calorieën. Een stuk gezonder dan chips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *