Je vetverbranding stimuleren met deze tips

Je vetverbranding stimuleren met deze tips

Hoe kun je jouw vetverbranding stimuleren en snel vet verbranden? Dit is een vraag die veel mensen bezig houdt wanneer zij proberen af te vallen. Het verhogen van de vetverbranding zorgt er uiteraard voor dat je meer calorieën verbruikt. In dit artikel geef ik een aantal tips die helpen bij het stimuleren van een snelle vetverbranding.

1. Ga jezelf niet verhongeren

Vetverbranding hangt voor een groot gedeelte samen met je voeding en voedingspatroon. Om je lichaam op een optimale vetverbranding in te stellen is het heel belangrijk dat je regelmatig en verspreid over de dag eet. Probeer om de 2 uur een (kleine) gezonde maaltijd te eten. Het lichaam blijft dan bezig met verbranden en je voorkomt dat je een ongezonde snack eet omdat je geen honger zult hebben. Wie af wilt vallen hoeft absoluut zichzelf niet te verhongeren, juist verspreid over de dag gezond(!) eten helpt bij vetverbranding.

2. Breng een bezoek aan de sauna

Breng eens een bezoek aan de sauna om je vetverbranding te stimuleren. Door de warmteverschillen kan je metabolisme stijgen en wordt een snelle vetverbranding gestimuleerd.

3. Sla het ontbijt niet over

Het belang van het ontbijt mag ook niet overschat worden. ’s Nachts tijdens je slaap zal je metabolisme laag zijn. Het is belangrijk dit zo snel mogelijk weer omhoog te schroeven nadat je bent opgestaan. Ontbijt dus altijd, en het liefst binnen 30 minuten na het wakker worden. Bekijk mijn artikel over het eten van een gezond ontbijt voor meer informatie.

4. Pittig eten

Ben je iemand die goed tegen pittig eten kan? Dat is dan mooi meegenomen, want pittig eten bevordert de vetverbranding enorm. Sambal, pittige curry, chilipepers en jalapenos versnellen jouw vetverbranding. En het mooiste van al, deze smaakmakers bevatten vaak – in tegenstelling tot sausjes – weinig calorieën.

5. Spieren kweken

Krachttraining is een van de belangrijkste onderdelen van structureel afvallen. Spieren vragen namelijk ontzettend veel calorieën van je lichaam! Wanneer je krachttraining combineert met gezonde voeding zal je veel sneller afvallen. Ook vrouwen raad ik zeker aan krachttraining toe te gaan voegen aan hun trainingsschema.

6. Drink genoeg water

Veel water drinken helpt bij afvallen. Probeer per dag minimaal 2,5 liter vocht binnen te krijgen. Groene thee zonder suiker is ook een manier om de vetverbranding te verhogen! Probeer vruchtensappen te vermijden vanwege het hoge suikergehalte. Je zult zien dat je ook sneller vol zit door het drinken van veel water.

Vetverbanding stimuleren

Zelf geloof ik niet in pillen die de vetverbranding stimuleren. Ik denk dat je vooral met je voeding erg veel invloed kan hebben op je metabolisme. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende slaapt, en aan krachttraining doet om je vetverbranding te stimuleren.

Veel mensen willen lokaal vet verbranden, zij richten zich bijvoorbeeld op vetverbranding van de buik. Dit is echter bijna niet mogelijk. Als jij buikspieroefeningen doet, zul je niet meer vet verbranden rond je buik. Je zult alleen sterkere buikspieren krijgen die verborgen zijn achter een dikke laag vet. Om een platte buik te krijgen is het dus van belang dat je de vetverbranding in je hele lichaam stimuleert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *