6 redenen om ’s ochtends te sporten

6 redenen om ’s ochtends te sporten

Nu de feestdagen weer voor de deur staan en het ’s avonds vroeg donker is, vinden veel mensen het lastig om in de avond te gaan sporten. Er moeten nog even snel kerstinkopen worden gedaan, of de gezelligheid bij de open haard wint het van de sportschool. Om toch ook tijdens deze donkere decembermaanden een goed figuur te houden is het daarom geen gek idee om ’s ochtends te gaan sporten. Ben je nog niet overtuigd? Hieronder geef ik nog een aantal extra redenen waarom ’s ochtends sporten beter is.

Je verhoogt je vetverbranding precies wanneer dat moet

Als je ’s ochtends gaat sporten dan verhoog je je metabolisme op het juiste punt van de dag. In plaats van ’s nachts heb je juist overdag een verhoogd metabolsime, waardoor je sneller vet zal verbranden. Een win-win situatie dus.

Je kunt je beter concentreren

Terwijl de rest van Nederland nog op één oor ligt, ben jij al lekker bezig. Het voordeel is dat het veel makkelijker is om je te focussen op het sporten. Niemand die je belt, whatsappt of een e-mail stuurt. Zelfs op Facebook is nog niemand wakker!

Je ontloopt de drukte

Wanneer je ’s ochtends de sportschool bezoekt ontloop je vaak de drukte. Het is er dan heerlijk rustig en je kunt lekker aan de gang met je oefeningen. Thuis een frisse douche nemen en je bent klaar om de dag te beginnen!

Of je gaat natuurlijk helemaal niet naar de sportschool

Als je niet genoeg tijd hebt om voor je werk naar de sportschool te gaan, blijf dan lekker thuis! Met een aantal simpele attributen zoals dumbells, elastieken of een springtouw kun je er ook een thuistraining van maken. Er zijn ook hele trainingen die je kunt doen zonder attributen. Of je gaat natuurlijk lekker een stukje hardlopen!

Met ’s ochtends sporten begin je de dag meteen goed

Een goede workout geeft je mentale energie. Veel mensen knappen er van op, en het voelt gewoon heerlijk om de dag gelijk gezond te begonnen. Daardoor zul je de rest van de dag ook gemotiveerder zijn om gezond te eten, en dat koekje toch maar te laten staan omdat je nu toch al zo goed bezig bent. Je voelt je vaak zo gezond, dat je gezonde producten wilt eten om je lichaam goed te doen.

En tot slot, je hoeft helemaal niet zoveel vroeger op

Als je een aantal oefeningen thuis wilt doen met bijvoorbeeld dumbells, dan kun je al volstaan met een half uurtje eerder uit bed. Ook als je besluit te gaan hardlopen hoef je de wekker maar 3 kwartier eerder te zetten. Dit valt best mee, en als je flexibele werktijden hebt kun je wellicht net iets later beginnen. Als de wekker gaat moet je maar denken aan je vrije avond die je, zonder jezelf schuldig te voelen, helemaal vrij kunt invullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *